Skip to content

Tekme in vrtovi Avatarja

Klimatiziran in zaspan začetek dneva nas je ponovno zbudil in nas pospremil do 4. nadstropja, kjer nas je, kot vsako jutro naše avanture levjega mesta, čakal zajtrk. Hrana različnih kultur in navad nas je okrepčala, tako da smo se lahko z idejo prvih točkovanih iger odpravili proti avtobusom. Pol ure vožnje (in polovičnega spanca) po singapurških avtocestah nam je dalo nekaj časa, da dorečemo načrt za današnji dan.

Po vrnitvi v naše delovno okolje v singapurškem EXPO centru smo se takoj lotili popravil na robotu, saj naš Krtek ni najbolje obratoval, do prve tekme smo pa imeli le nekaj ur časa. Dokončanje škatle za shranjevanje žogic in dodelava pobiralnega mehanizma sta bila naša osrednja cilja, namreč naš robot se je lahko že vozil!

Naša prva igra je bila zaporedne številke 17, tako da smo z informacijo da smo v skupini z reprezentanco Jamajke in Somalije se lotili strategije. Jamajka ni bila ravno najmočnejša ekipa, medtem ko Somalija v času igre sploh še prispela ni na dogodek. V igri z nizkim rezultatom smo žal izgubili proti ekipam Saint Vincent and the Grenadines, Bhutan in Nicaragua z izzidom 28:20.

Naša prva prava igra nam je odprla oči glede možnih popravkov na našem robotu, tako da smo odhiteli nazaj in se lotili popravljanja poškodovanih delov ter kalibriranja našega sredinskega kolesa, ki je namenjen premiku levo in desno. Po kosilu nas je čakala igra številka 45, tokrat na osrednjem polju (št. 5). Igrali smo skupaj z ekipama držav Gvineja (ki je prispevala le metalca modrih žog) in Aruba, proti ekipam držav Barbados, Nigerija in Kuba. Tokrat smo za las ujeli zmago in v nekoliko počasnejši igri zmagali z rezultatom 16:15.

Medtem ko se je vozniški del ekipe (ali Drive Team) boril za točke, sta preostala člana ekipe se veselila z ekipo Nizozemske, saj je njihov robot končno prispel, in pomagala Cook Islands pri popravljanju njihovega robota. Naporen dan smo končali nekaj ur bolj zgodaj kot običajno in se vsi odpravili nazaj v hotel, da smo se lahko spočili, saj nas je čakala kulturna večerja v Gardens By The Bay.

Singapurški botanični vrt s tematiko filma (z modrimi bitji) Avatar je bil navdušujoča izkušnja, sploh glede na to da smo se lahko ekipe okrepčale z uživanjem večerje z jemanjem nekaj porcij različnih jedi, ki so nam bile ponujene. Lučke in družba ob dobri hrani sta bila razlog za še bolj sproščeno atmosfero, iz katere smo se kmalu podali na ogled razstave.

Različna bitja, listi, lučke in slap so nas pozdravili takoj ob vstopu v osrednji del magičnega vrta. Dvigalo nas je popeljalo kar na vrh, kjer je izvor samega slapa, za čemer smo se odpravili po označenih poteh dol po nadstropjih in uživali v rastlinstvu in dogajanju namenjenemu tako odraslim kot otrokom. Zmaji, igrice in fotografiranje so popestrili pot skozi Cloud Forest.

Poleg botanične tematike smo srečali tudi igro z lučkami in svetlobnimi dekoracijami v temi. Kmalu nas je ponovno dočakala dnevna svetloba (ki je skupaj z dnevom že bežala stran) in smo se zato napotili do naslednje atrakcije oz. prizorišča: Light Show pri umetnih drevesih. Lepa osvetlitev in nekoliko monotono ter tiho ozvočenje sta bila zanimiva izkušnja za vse obiskovalce, ki so se kmalu utrujeni, a veseli, napotili nazaj v hotel z namenom spanca (ali pa potikanja naokoli).

Do prihodnjič,

buenas noches

1 thought on “Tekme in vrtovi Avatarja”

  1. Pingback: cleocin t

Comments are closed.