Skip to content

Protecting Our Future!

 

Glejga zlomka, spet nov izum! Tokrat smo bili soočeni z izzivom, da patentiramo izdelek, ki bi lahko rešil nekakšen problem, ki se tiče vseh nas. Naša ekipa se je odločila za izdelavo naprave po imenu BoB, ki je kratica za Bluetooth Beware.

Cilj te naprave je, da reši težavo spregledanja vozil na nujni vožnji. Policijska, gasilska in pa reševalna vozila so mnogokrat ovirana, ker vozniki pozornost posvečajo drugim stvarem ali pa preveč na glas poslušajo glasbo. BoB bi to težavo rešil posredno s pomočjo naše najbolj “lepljive” naprave, telefona. V primeru nujne vožnje bi reševalno vozilo oddajalo signal, ki bi ga osebni avtomobil in pa telefon zaznal. Voznika bi opomnik tako, da bi reguliral notranjo osvetljenost vozila in pa glasnost predvajanega medija ter poslal obvestilo na zaslon vozila in tudi na telefon.

Oglejte si tudi našo animacijo in prisluhnite razlagi!

<style=”text-align: center;”blockquote class=”instagram-media” data-instgrm-captioned data-instgrm-permalink=”https://www.instagram.com/tv/CFkYNyhB-O4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading” data-instgrm-version=”14″ style=” background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% – 2px); width:calc(100% – 2px);”>

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Team Slovenia (@first.slovenia)