Skip to content

Ples prvenstva

Turistični dan Ženeve je v nas prebudil duh Švice in nas navdahnil za prve igre. 13.10. smo odigrali prve vadbene igre in vznemirjeno pričakovali otvoritveno predstavo.

Kljub vražjeverni številki je bil četrtek za nas prijeten dan. Srečali smo mnogo starih prijateljev, mentorjev in spoznali nove ekipe držav. Čeprav so priprave na tekmovanje bile polne pozitivnega stresa, saj nam mnogi mehanizmi robota niso bili naklonjeni, smo uspeli vsak obrok se prijetno spočiti in ugotoviti, da smo se v resnici naučili nekaj novega. Rezultati so bili vse razen obetavni, saj smo komaj dosegli kako točko zaradi nezadovoljivega delovanja mehanizma za izstrelitev, smo pa vsakič odkrili novo pomanjkljivost dvižnega mehanizma.

Dneva je bilo kmalu konec in smo se odpravili na zgodnjo večerjo (pozno kosilo bi se lahko temu reklo). Ob nekoliko nadležni glasbeni spremljavi Tunizije (ponovno) smo pojedli svojo zelenjavo in riž ter si postregli s sladico. Obiskal nas je tudi glasbenik Will.i.am in vsem udeležencem namenil motivacijski govor. Odpravili smo se nazaj v Halo 3 prosta Palexpo, kjer smo bili mentorji primorani sedeti na tribunah in čakati svoje ekipe, ki so počasi privihtele svoje zastave na oder ob spremni anekdoti komentatorjev. Države so se postavile v več vrst in čakale (kar nekaj časas) na uradno otvoritev dogodka First Global! Bili smo deležni besed ustanovitelja Dean-a Kamen-a in predstavnikov podjetij, ki so podporniki organizacije FIRST in pomembneži Švice.

Po uvodnih govorih se je prireditev šele zares začela. Na oder je prikorakal gospod, ki je zaigral svojo priredbo skladbo “Shape Of You” avtorja Eda Sheerena na dolg švicarski rog, kanglice za mleko in ropotuljice. V spremstvo so mu prišli kasneje gospodi, ki so vihteli Švicarsko zastavo za fanti, ki so plesali breakdance. Ravno, ko smo mislili, da se zabava končuje smo bili deležni standardne FIRST nadgradnje. Luči so se zatemnile in na oder so prišli možje z lučkastimi bobni v spremljavi fantov, ki so v krožili z lučkastimi palicami z namenom, da med vrtenje izrišejo grb švicarske zastave in logotip dogodka. Pridružili sta se jim plesalki z lučkami v obliki pavinega repa. Po uvodni glasbeni spremljavi je na oder prikorakal (neznani) DJ. Ob njegovi glasbi so že utrujeni člani in članice ekip prejele poživitev in začele plesati, plezati na oder in se zabavati na plesišču. Kljub temu, da so nekatere ekipe že pred začetkom odšle v svoje hotelske sobe, smo mi malce kasneje odkorakali v skupni prostor hotela, kjer smo noč končali z družabnimi igrami.

Do naslednjič, ofi!