Vsaka uspešna zgodba ima ovire

Vsaka uspešna zgodba ima ovire

Nov dan, nove priložnosti. Današnji dan je bil poln tekmovanj ter sklepanja novih prijateljstev. Po rednem jutranjem obredu smo se odpravili do arene, kjer smo pričeli s pripravami na današnji dan. Okoli desete ure dopoldan smo imeli prve poskusne igre, kjer so se naši upravljalci kar dobro odrezali. Adrenalin je pričel drveti, ko je osebje nastavilo čas za igro in pričelo odštevati. In hop! Ena, dva, tri smo bili že v polnem pogonu. Dan smo začeli s kar dvema zmagama, kjer je bila razlika precej občutna, in sicer v obliki 40-ih točk prednosti. Tekom dneva smo imeli tudi čas za regeneracijo energije ter potešitev lakote. Obiskal nas je tudi prijazen gospod Rodriguez, s katerim smo opravili krajši, vendar energičen intervju glede članov posadke ter naukov, ki smo jih do sedaj odnesli s tekmovanja.

Polovica današnjih izzivov je za nami, druga polovica pa je še vedno skrita na poti, zato moramo biti pripravljeni na presenečenja. Seveda smo se potrudili skovati čim boljši načrt s svojo alianso, ki bi nas lahko potisnil za stopničko ali dve višje. Res pa je tudi to, da kovačem ne uspe vsak izziv izpeljati kakor bi si zaželeli. Poslednji dve igri sobotnega popoldneva sta končali v nasprotnikovih košaricah, kar je posadko malce demoraliziralo, vendar glavo smo držali pokonci ter se smejali kakor kolegi, Japonci.

Tekom dneva smo tudi spoznali prijaznega varnostnika Princa iz Nigerije ter posadko, ki predstavlja Oman. Sproti smo se naučili tudi malo arabščine, poskusili nove jedi ter sklenili nove zaveze, nova prijateljstva.

Po napornem ter utrujajočem dnevu so nas doma v hotelu presenetili z dokaj nobel večerjo kar zunaj, ob pomolu. Imeli smo tudi čast, da se je za našo mizo usedel nekdanji manager enega izmed Boeing oddelkov. Ob okusnih jedeh smo lahko tudi gledali tradicionalne plese, poslušali glasbo domačinov ter se predvsem imeli lepo.

Do naslednjič, laylatan saeida.