Prispeli smo!

Prispeli smo!

Začetek naše zgodbe v Dubaju se je pričel v zgodnjih sredinih jutranjih urah ( natančneje malo po polnoči), ko smo prispeli v InterContinental Festival City hotel. Pametni pišejo oz. grejo spat, medtem ko ta ekstremni čakajo sončni vzhod. Na vse zgodaj nas je prijetno presenetil prijazen pristop sotekmovalcev iz Afrike, Južne Amerike ter ostalih oddaljenih dežel. Po obilnem ter okusnem zajtrku smo se odločili, da si vzamemo čas za ogled znane turistične atrakcije mesta-Burj Khalife, ki je najvišja zgradba arabskega velemesta. Obiskali smo tudi Dubai Mall ter se kasneje sprostili po večernem obroku.

Današnje četrtkovo jutro je bilo malo bolj naporno zaradi zgodnje budilke, vendar nas je vsekakor spodbudila želja po tekmovanju, ogledu tekmovalnega prostora ter otvoritvene prireditve. Kmalu za tem, ko je Sonce odgnalo temo, smo se usedli na avtobus ter se odpravili proti InterContinental Areni, ki se nahaja malo izven mesta. Arena je precej velika, dobro opremljena ter idealna za tekmovanje. Seveda smo prvo našli naš »novi dom« oz. kotiček slovenske reprezentance, kjer smo spustili zver iz njene kleti, oz. lepše rečeno dali robota ven iz škatle. Današnji dan je bil tudi dan za inšpekcijo, kjer smo pa bili prikrajšani časa, saj smo morali popravljati lego kablov robota ter preurejati njegovo programsko kodo. Poleg teh dveh večjih ovir bomo se morali znebiti tudi manjših odstopanj, ki pa niso zaskrbljujoča. Imeli smo tudi priložnost si ogledati izdelke ostalih držav, izmed katerih se nam za zdaj predstavlja grožnjo predvsem Moldavija, saj imajo zelo učinkovit način prenosa žog ter posledično tudi hitro pridobitev točk. Ne smemo pa pozabiti, da ima vsaka zgodba tudi nekaj dobrega skritega v sebi. Danes se je naša ekipa spoprijateljila s posadko Švedske, Srbije, Venezuele, Brazilije ter Kajmanskih otokov in izmenjali nekaj besed ter drug drugemu podarili simbolično darilo ali dva.

Po napornih pripravah smo se odpravili v La Perle gledališče, kjer smo dali nekaj pod zob ter se preizkusili v potrpežljivosti, dokler smo čakali, da se glavna dvorana pripravi. Cela ekipa je test uspešno opravila, juhej! Po parih urah čakanja smo se s slovensko zastavo v rokah sprehodili čez oder dvorane, kjer so nas sotekmovalci pričakali z bučnim aplavzom. Kmalu so se ekipe vseh 200-ih držav usedle na svoja mesta ter se sprostili in pripravili na prireditev,  ki bo zaznamovala začetek nove sezone tekmovanja The First Global Challenge. Za začetek smo imeli priložnost si ogledati predstavo, ki je govorila o onesnaževanju morja, kar je tudi letošnja tematika tekmovanja. Sprva je prikazala današnji odnos človeštva do morja, nato pa tudi možne negativne učinke, ki bi jih takšno obnašanje lahko povzročilo. V igro je bile vključena tudi akrobatika. Po končani predstavi nismo pričakovali bližajoče se zabave, ki nas je vse ujela nepripravljene. Iz nikjer se je pojavil znani glasbenik Will.I.Am ter nam na DJ plošči zaigral ter kar v živo remix-al nekaj znanih skladb. Besedila nekaterih pesmi je prilagodil robotski tematiki. Zabavo so seveda spremljali tudi učinki raznobarvnih luči ter poskočno vzdušje najstnikov, ki so danes ponosno vihteli svoje zastave v zrak. Današnji dan je imel svoje vzpone ter svoje padce, vendar je vsekakor bil izvrsten. Za piko na i smo se po večerji odpravili obiskati tudi trgovine bližnjega nakupovalnega središča.

Do prihodnjič, lahko noč.