Korak bližje zlatu!

Korak bližje zlatu!

Današnji dan, četrtek 25. 10., je bil za Slovence nekaj posebnega. Dijaki ter mentorja so se zopet v zgodnjih jutranjih urah po zajtrku odpravili proti kraju dogodka. Fante je že na vse zgodaj preganjala nestrpnost, saj so vedeli, da je to za njih, ter posledično tudi za domovino pomemben dan. Vedeli so, da jih čakajo tekmeci, proti katerim se bodo morali dokazati, vendar so pozitivno nervozo seveda pretvorili v smeh ter trdo delo.

Jutro smo pričeli s popravilom včerajšnjih napak, ki pa so bile za slovenske inženirje mačji kašelj. Kmalu je bil robot zopet v pogonu, kakor nov. V dopoldanskem času smo imeli tudi priložnost vadbe na poligonu, in sicer tako, da smo bili v ekipi, ki so jo sestavljale tri države, ter tekmovali proti nasprotni ekipi. Cilj igre je, da s pomočjo robota posamezna država spravi čim več majhnih ali pa velikih žog, na eno izmed treh višin poligona s streljanjem ali pobiranjem. Dodatne točke dobi ekipa za vsakega robota, ki se pred koncem igre obesi na platformo ter ostane v zraku.  Obe izmed naših poskusnih iger smo zmagali in z dvignjeno glavo nadaljevali dan.

Tekom dneva smo tudi spoznali predstavnike Kanade, Slovaške, Vietnama ter Ekvadorja, ki so nas sprejeli z odprtimi rokami ter košarami polnimi raznoraznih daril. V zameno smo novim prijateljem darovali lesene dele sestavljanke, na katerih sta vgravirana logotip in naziv naše ekipe. Po kosilu smo imel tudi nepričakovan obisk sodnikov, ki so nas spraševali razna vprašanja … Za trenutek smo se počutili slavne. Ko smo odgovorili na vsa vprašanja, smo imeli prvega izmed treh točkovanih bojev, ki kasneje določijo našo pozicijo na lestvici. Na naši strani, t.j. stran rdeče alianse, smo si v prvi igri pomagali tudi s člani Tunizije ter Andore. Zmagali smo z 20-imi točkami prednosti, kar je bila prvovrstna motivacija za nadaljni boj. Pri drugem boju smo združili moči s Komori ter Belorusi. Tokrat smo zmagali z rezultatom 135 proti 81, kar je povzročilo tudi kakšno solzo sreče. Žal se nam je sreča iztekla za tretji boj današnjega dne, saj smo dobili zelo močne nasprotnike ter precej šibkejše »sodelavce« in posledično izgubili za približno pet točk. Nase smo bili zelo ponosni, saj smo po ekspresnem jutranjem popravilu zaključili dan z rezultatom 2-1. Za jutri držimo pesti, da bomo dobili dobre nasprotnike ter še boljše sotekmovalce.

Po opravljenem tekmovanju smo se dobili tudi s prvimi slovenskimi oboževalci, ki so nas obiskali, da si ogledajo robota, naš nastop ter spregovorijo besedo ali dve. Komaj čakamo jutri!

Do naslednjič, Buenas noches!